کارگاه‌ها

کارگاه‌ها

کارگاه‌های کنفرانس این دوره

فراخوان پیشنهاد ارائه کارگاه‌ها/نشست‌های تخصصی

با استعانت از درگاه خدای متعال، دانشگاه علم و صنعت ایران مفتخر است بیست و پنجمین کنفرانس بین-المللی انجمن کامپیوتر ایران را را با همکاری دبیرخانه دائمی کنفرانس در تاریخ ۱۱ و ۱۲ دی‌ماه ۱۳۹۸ در محل دانشکده مهندسی کامپیوتر برگزار نماید.

کمیته برگزاری کنفرانس از کلیه پژوهشگران، متخصصان و صنعتگران فعال در دانشگاه‌ها، صنایع و نهادهای مرتبط با کلیه گرایش‌های مهندسی کامپیوتر و برق دعوت می‌نماید تا پیشنهادات خود برای برگزاری کارگاه‌ها یا نشست‌های تخصصی را ارسال نمایند. هدف از کارگاه‌ها یا نشست‌های تخصصی، فراهم‌سازی محملی برای ارائه مباحث/دستاوردهای علمی و صنعتی روز برای ارتقاء دانش و مهارت جامعه علاقمندان به این کنفرانس می‌باشد. با توجه به اینکه زمینه عملی کنفرانس امسال، «شبکه‌های نسل پنجم و ماورای آن- فناوری‌های توانمندساز و کاربردها» می‌باشد، برگزاری کارگاه‌ها در این حوزه بیشتر مورد توجه کمیته برگزاری خواهد بود.

لطفاً فرم پیشنهاد ارائه کارگاه را در اینجا تکمیل و ارسال نمایید: فرم پیشنهاد ارائه کارگاه


زمان‌بندی کارگاه‌ها
آخرین مهلت ارسال پیشنهاد ارائه کارگاه ۱۳۹۸/۸/۱۰
اعلام کارگاه‌های پذیرفته شده ۱۳۹۸/۸/۳۰
در صورت پذیرفته شدن کارگاه و در صورت نیاز:
آخرین مهلت ارسال جزوه، اسلاید و یا سایر مدارک (به تعداد صفحات محدود) جهت تکثیر
۱۳۹۸/۹/۲۰


لیست کارگاه های بیست و پنجمین کنفرانس بین المللی کامپیوتر به شرح زیر است:

  عنوان کارگاه ارائه دهنده ساعت برگزاری مکان برگزاری
۱ شبکه های تلفن همراه (4G/5G) و کاربردهای مجازی سازی (SDN/NFV) در آن دکتر ابوالفضل دیانت، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت سه شنبه ۱۰ دی ماه ساعت ۸:۳۰صبح طبقه دوم دانشکده مهندسی کامپیوتر - اتاق دفاعیه دکتری
۲ بلاکچین: مبانی و کاربردها دکتر محمد حسین رضوانی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی - واحد قزوین سه شنبه دهم دی ماه ساعت ۸:۳۰ صبح زیر زمین کلاس ۱۲۰
۳ تحلیل کلان داده با آپاچی اسپارک خانم مهندس بخشنده،‌ عضو هیات علمی پژوهشگاه خواجه نصیرالدین طوسی سه شنبه دهم دی ماه ساعت ۱۳:۳۰ طبقه دوم دانشکده مهندسی کامپیوتر - اتاق دفاعیه دکتری
۴ آموزش شبکه های عصبی مرکز تحقیقات هوش مصنوعی پارت سه شنبه دهم دی ماه ساعت ۸:۳۰ صبح طبقه سوم دانشکده مهندسی کامپیوتر - اتاق جلسات دانشکده
۵ آموزش شبکه های عصبی عمیق مرکز تحقیقات هوش مصنوعی پارت سه شنبه دهم دی ماه ساعت ۱۳:۳۰ طبقه سوم دانشکده مهندسی کامپیوتر - اتاق جلسات دانشکده
۶ تولید انیمیشن توسط یادگیری ماشین امین بابادی، دانشجوی دکتری دانشگاه آلتو، فنلاند سه شنبه دهم دی ماه ساعت ۸:۳۰ صبح طبقه سوم دانشکده مهندسی کامپیوتر - اتاق سمینار
۷ * به کارگیری هوش مصنوعی و یادگیری عمیق در صنعت و سلامت دکتر مهدی سلمانی جلودار، سرپرست تيم هوش مصنوعی شركت BCG Digital Ventures آمریکا دوشنبه نهم دی ماه ساعت ۱۲:۳۰ طبقه دوم دانشکده مهندسی کامپیوتر - اتاق دفاعیه دکتری

* "به کارگیری هوش مصنوعی و یادگیری عمیق در صنعت و سلامت" روز دوشنبه نهم دی ماه از ساعت ۱۲:۳۰ تا ۱۵ می باشد.



اطلاعات مربوط به کارگاه‌ها

  • شبکه های تلفن همراه (4G/5G) و کاربردهای مجازی سازی (SDN/NFV) در آن

    امروزه شاهد گسترش روزافزون شبکه های تلفن همراه در سرتاسر جهان هستیم تا جایی که اطلاعات آماری حکایت از ضریب نفوذ 67 درصدری این شبکه ها در میان ما انسان ها دارد. 3.9 تریلیون دلار ارزش افزوده، حاکی از حجم شگرف چرخش مالی در این حوزه است که منجر به ایجاد فرصت های پژوهشی، صنعتی و تجاری بسیاری گشته است. رشد و توسعه شبکه های تلفن همراه از نسل یک گرفته تا نسل پنج و اکنون نیز زمزمه های نسل شش، مرهون توسعه فناوری هایی نظیر MIMO، اینترنت اشیا، SDN، NFV، SDR، رایانش ابری و ... بوده است. این مهم به ویژه در شبکه های 5G بیش از پیش خودنمایی می کند، که در حال حاضر تمام تمرکز صنعت و دانشگاه بر روی این حوزه قرار گرفته است.

    امروزه در هر دو بخش صنعت و دانشگاه، بدنبال ارائه راه‌حل‌های مناسب برای چالش‌های شبکه 5G و نیازهای فراوان و در برخی موارد متضاد نسبت به هم آن هستند. رویکردهای مختلف و فناوری‌های جدیدی برای شبکه‌های آینده موبایل مثل C-RAN، کاربردهای SDN و NFV، بهره‌گیری از قسمت بدون استفاده از طیف فرکانسی و massive MIMO درنظر گرفته شده‌اند که نیازمند پیاده‌سازی در یک چارچوب واقعی و منعطف دارند. به منظور تحقق این هدف گروه‌های مختلفی به توسعه کدهایی برای هر دو بخش RAN و Core شبکه موبایل پرداخته‌اند تا بدین وسیله نیاز محققان و پژوهشگران در این حوزه تا حدودی برطرف گردد.

    صنعتگران و محققان در صنایع مخابراتی با معرفی شدن مفهوم مجازی‌سازی و مزیت‌های فراوان آن، بدنبال پیاده‌سازی مجازی کارکردهای مختلف شبکه خود افتادند. زیرا انعطاف‌پذیری، قابلیت برنامه‌ریزی، امکان نظارت بر واحدهای مختلف و انجام واکنش مناسب در زمان کوتاه و کم دقیقا متناسب با نیازهای آن‌ها بود. به همین خاطر، فقط راه‌اندازی یک شبکه موبایل دیگر کافی به‌نظر نمی‌رسد و نیاز به پویایی زیاد موجب شد که پژوهشگران به سمت مجازی‌سازی کارکردهای شبکه موبایل حرکت کنند.

    به همین منظور در این کارگاه قصد ابتدا با شبکه‌های نسل جدید موبایل و معماری آن‌ها و فناوری‌های توانمندساز در این حوزه آشنا شده و پس از آن به راه‌اندازی یک شبکه LTE در مقیاس کوچک در بستر مجازی‌سازی‌شده پرداخته شود. در این بین جایگاه SDN و NFV نیز تبیین شده و قابلیت‌های بالقوه موجود نیز مطرح خواهد گشت.

  • بلاکچین: مبانی و کاربردها

    در سال‌های اخیر، تب استفاده از بلاکچین در سراسر جهان بسیار بالا گرفته است و در حوزه های مختلفی همچون رای گیری الکترونیکی، بازی‌های رایانه‌ای، صنعت بانکداری، هنر و رسانه، شبکه های اجتماعی، معاملات املاک و مستغلات و بسیاری حوزه های دیگر مورد استفاده قرار گرفته است. برخلاف تصور عموم، پیدایش بلاکچین به سال‌های نسبتاً دور بازمی‌گردد. در دهه 1990 میلادی دو فیزیکدان به نام‌های هابر و استورنتا ایده بلاکچین را مطرح نمودند و این ایده برای محافظت از شبکه‌های کامپیوتری در مقابل پیام‌های هرز (Spam) مورد استفاده قرار گرفت. با این حال، بلاکچین خیلی زود به حاشیه رانده شد و خبری از آن نبود تا اینکه در سال 2008 توسط شخص یا گروهی به نام ساتوشی ناکاموتو با رمزارزی به نام بیت کوین مجدداً متولد شد. مهم‌ترین کاربرد شبکه بیت‌کوین این است که می‌تواند برای تبادل رمزارز در قالب کیف پول الکترونیکی مورد استفاده قرار بگیرد.

    اگرچه بلاکچین‌های بیت‌کوین و اتریوم، با اختلاف در صدر جدول مشهورترین و پراستقبال‌ترین بلاک‌چین‌ها هستند لیکن باید به تلاش‌های انجام شده در قالب بلاکچین‌های نوظهوری همچون ریپل، لایت‌کوین، بیت‌کوین‌کش، ایاس (EOS)، بایننس، تتر، استلار، کاردانو، ترون، مونرو، یوتا، هایپرلجر و غیره نیز اشاره کرد. طبق پیش‌بینی موسسه گارتنر، بین 5 الی 10 سال آینده، جهان شاهد رشد سریع و گسترش فزاینده محصولات بلاکچینی خواهد بود. در این کارگاه قصد داریم علاوه بر بیان مختصر مبانی و مفاهیم بلاکچین، به تشریح کلیدی‌ترین مفهوم هر سیستم بلاکچین، یعنی مکانیزم توافق (Consensus) گره‌ها و انواع معرو آن بپردازیم.

    همچنین روند تبدیل مفهوم حسابرسی دوطرفه (بین خریدار و فروشنده در یک تراکنش) را به مفهوم حسابرسی سه‌طرفه با حضور خریدار، فروشنده و شبکه اعتبارسنجی اعتمادساز بر پایه فناوری بلاکچین تشریح خواهیم نمود. در پایان نیز use-case هایی را از حوزه-های مختلف در ارتباط با بلاکچین معرفی خواهیم نمود.

  • تحلیل کلان داده با آپاچی اسپارک

    Apache Spark یک موتور پردازش قدرتمند برای پردازش در مقیاس بزرگ به صورت توزیع شده است. این چارچوب پردازشی از مدل پردازش مخصوص به خود استفاده می‏کند که سرعت آن در مقایسه با چارچوب‏های مبتنی بر نگاشت-کاهش همچون Hadoop بسیار بالاتر است. Apache Spark، APIهایی برای زبان‏های Scala، Java، Python و R فراهم کرده است. Spark همچنین کتابخانه‏های متعددی برای سایر کاربردها از قبیل SQL، یادگیری ماشین، پردازش گراف و پردازش جریانی داده نیز دارد. در این گارگاه، مفاهیم پایه‏ای این چارچوب و برخی از کتابخانه های مهم آن و نیز نحوه ی توسعه برنامه های این ابزار و مثالهایی از کار با آن ارائه خواهد شد.

  • آموزش شبکه های عصبی (مقدماتی)

    این کارگاه آموزشی بیشتر بر مبنای آموزش های تئوری برای یادگیری اصول و قواعد یادگیری ماشین و یادگیری عمیق میباشد. شرکت کنندگان پس از گذراندن این دوره آموزشی دید کلی نسبت به اصول و مبنای یادگیری ماشین میابند و قادر خواهند بود مسایل یادگیری ماشین و یادگیری عمیق را بررسی و آنالیز کنند.
    سرفصل و ریز مطالب و زمان‌بندی پیشنهادی:

    • نورون چیست
    • چگونگی انتقال پیام در شبکه عصبی
    • چگونگی اموزش یک پرسپترون
    • چگونگی اموزش چند پرسپترون
    • ساخت شبکه های عصبی با لایه های نورونی
    • شبکه های عصبی معروف
    • بررسی قسمت های مختلف یک شبکه عصبی
    • بررسی راهکار های بهبود دقت شبکه های عصبی
    • بررسی ابزارهای موجود برای ساخت شبکه های عصبی و مزایا و معایب آنها
  • آموزش شبکه های عصبی عمیق (پیشرفته)

    در این کارگاه آموزشی به بیان جدی تر و ریز تر شبکه های عصبی و راهکار ها و پیاده سازی های آن ها انجام میشوند. در پایان کارگاه افراد قادر خواهند بود یک شبکه ی عصبی را پیاده کرده و از آن استفاده کنند.

    • شبکه عصبی کانولوشنی چیست
    • انواع شبکه های عصبی کانولوشنی
    • معایب و مزایای شبکه های کانولوشنی
    • شبکه های عصبی بازگشتی
    • انواع شبکه های عصبی بازگشتی
    • معایب و مزایای شبکه های عصبی بازگشتی
    • شبکه های عصبی ensemble
    • انواع شبکه های عصبی ensemble
    • معایب و مزایای شبکه های عصبی ensemble
    • بررسی مفاهیم و اصطلاحات ریز در پیاده سازی شبکه های عصبی
    • پیاده سازی یک شبکه ی عصبی
  • تولید انیمیشن توسط یادگیری ماشین

    یکی از رویکردهای محبوب برای تولید انیمیشن‌های رویه‌ای در بازی‌های ویدیویی، خودکارسازی کنترل کاراکتر در محیط‌های مجازی است. در این رویکرد، هدف پیدا کردن روشی است که برای هر گام زمانی، پارامترهای محرک شبیه‌سازی مانند زاویه یا گشتاور مفصل‌ها را به گونه‌ای محاسبه کند که در نهایت کاراکتر حرکتی مطلوب را انجام دهد. این یک مساله بهینه‌سازی پیوسته با ابعاد بالا و تعداد زیادی محدودیت‌های فیزیکی ایجاد می‌کند.

    در این سخنرانی، مروری به پژوهش هوش مصنوعی برای تولید انیمیشن رویه‌ای در بازی‌ها انجام خواد شد. تمرکز اصلی سخنرانی روی کنترل مبتنی بر فیزیک خواهد بود؛ با این حال، برخی روش‌های غیرفیزیکی نیز پوشش داده خواهند شد. این موضوع می‌تواند برای کسانی مفید باشد که به بهینه‌سازی برخط/برون‌خط، یادگیری با نظارت و یادگیری تقویتی علاقمند هستند.

  • به کارگیری هوش مصنوعی و یادگیری عمیق در صنعت و سلامت

    هوش مصنوعی در دهه اخیر بسیار پیشرفت داشته به دلایل: افزایش چشمگیر حجم داده های قابل پردازش، افزایش قدرت پردازش و بهبود الگوریتم ها، خصوصا یادگیری عمیق. هوش مصنوعی در صنابع بسیاری مورد استفاده قرار میگیرد کاربرد ان در صنایع مخلتف مورد بررسی قرار خواهد گرفت با مثالهایی از کارهای سابق سخنران و معرفی نرم افزارهای باز با با مثال. کاربرد هوش مصنوعی در پزشکی و سلامت رفته رفته در حال افزایش است و شاهد کارهای امیدوار کنندهای در این حوزه هستیم. اما قطعا تاثیر آن در علم پزشکی که مرگ و میر زیادی بر اساس خطاهای انسانی رخ میدهد، حیاتی است. این فناوری دگرگون ساز، انقلابی در حوزه پزشکی و سلامت به وجود آورده است. با این تکنولوژی میتوان در عین حال که نتایج درمانی مثبتی دریافت میشود، شاهد کاهش هزینه ها هم بود. در این سخنرانی قصد داریم علاوه بر پاسخ به این سوالات، به کاربرد هوش مصنوعی در پزشکی و سلامت پرداخته و نرم افزارهای متن باز مربوط این حوزه را معرفی کنیم. یک داده عمومی که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.